sadsad x
asdasd
Satış Sözleşmesi

Mesafeli Satış Sözleşmesi ve Mesafeli Satış Sözleşmesine İlişkin Kişisel Verilerin Korunması Aydınlatma Metni

  1. Sözleşmenin Taraflari

1.1. Satıcı'ya İlişkin Bilgiler:

Unvanı : Arvasis Bilişim Ve Danışmanlık San. ve Tic. A.Ş.

Adresi : Sakarya Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Esentepe Kampüsü B Blok/105 Serdivan/Sakarya

Tel. : 0 264 290 60 50

E-posta : info@arvasis.com

Ürün İade Adresi : Sakarya Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Esentepe Kampüsü B Blok/105 Serdivan/Sakarya

Mersis Numarası : 33314-3918-8333-3158

1.2. Tüketici/Alıcı’ya İlişkin Bilgiler (*):

Adı/Soyadı/Unvanı

Adresi

Telefon

E-posta adresi

(*) Alıcının ticari ya da mesleki amaçlarla hareket eden gerçek veya tüzel kişi olması ve/veya Sözleşme konusu ürüne ait faturanın ticari ya da mesleki amaçlarla hareket eden alıcı adına kesilmesi durumunda; alıcı, işbu Sözleşme ve kanunda düzenlenen tüketicilere özel hak ve imkanlar tanımaya yönelik hükümlerden ve tüketici haklarından faydalanamaz

  1. Sözleşmenin Konusu

ALICI'nın SATICI'ya aiwww.shop.arvasis.com internet sitesinden (bundan böyle “SİTE” olarak anılacaktır) elektronik ortamda siparişini yaptığı aşağıda nitelikleri ve satış fiyatı belirtilen ürünün/lerin satın alınması/satışı ve teslimi ile ilgili olarak 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun (TKHK) ve Mesafeli Sözleşmelere Dair Yönetmelik hükümleri ve ilgili diğer tüm yasal düzenlemeler ve uygulamalar gereğince tarafların karşılıklı hak ve yükümlülüklerinin saptanmasıdır.

  1. Sözleşme Konusu Ürün/ler ve Ürün Bilgileri:

3.1. Ürün Nitelikleri:

  1. Ürün Cinsi/Modeli

Ürün adedi

Satış Fiyatı (KDV dahil)

Vadeli Fiyatı(KDV dahil)

Ara Toplam

Kargo Ücreti

Hediye Çeki

 

TOPLAM

 

3.2. Ödeme ve Teslimat:

Ödeme Şekli ve Planı

Teslimat Adresi

Teslim Edilecek Kişi

Fatura Adresi

3.2.1. ALICI, kredi kartı veya banka kartı aracılığı ile peşin veya taksitli şekilde ödeme yapacak olup; ürünler, SATICI’ya siparişin iletildiği günden itibaren en geç 30 (otuz) gün içerisinde MNG Kargo, Aras Kargo, PTT Kargo, Yurtiçi Kargo veya UPS şirketleri vasıtası ile Teslimat Adresi’ne teslim edilecektir.

3.2.2. Teslim anında ALICI’nın ya da TÜKETİCİ’nin belirlediği üçüncü kişinin adresinde bulunmaması durumunda dahi SATICI edimini tam ve eksiksiz olarak yerine getirmiş olarak kabul edilecektir. Bu nedenle, ALICI’nın ürünü geç teslim almasından kaynaklanan her türlü zarar ile ürünün kargo şirketinde beklemiş olması ve/veya kargonun SATICI'ya iade edilmesinden dolayı oluşan giderlere ALICI katlanacaktır.

3.2.3. Varsa ürün teslim masrafı olan kargo ücreti, ürün bedeline dahil olmayıp; ALICI tarafından ödenecektir.

3.2.4. ALICI’nın kusuru veya ihmali dolayısıyla ürünlerin belirtilen süre içerisinde ve/veya taahhüt edilen şekilde ve kişiye teslim edilememesi durumunda SATICI’ya sorumluluk atfedilemez.

3.2.5. TARAFLAR, aşağıdaki şartların SATICI tarafından sağlanması hâlinde ALICI’ya eşit kalite ve fiyatta başka bir mal tedarik edilebileceği hususunda mutabıklardır:

  1. Haklı bir nedenle sözleşme konusu malın tedarik edilemeyeceğinin anlaşılması.
  2. ALICI’nın açık ve anlaşılabilir bir şekilde bilgilendirerek onaylarını alması.

3.2.6. SATICI, sipariş konusu ürünün tedarikinin imkânsızlaşması halinde, bu durumu öğrendiği tarihten itibaren 3 (üç) gün içinde ALICI’ya yazılı veya kalıcı veri sağlayıcısı ile bildirir ve 14 (on dört) günlük süre içinde toplam bedeli ALICI’ya iade eder.

3.2.7. ALICI’ya ait kredi kartının yetkisiz kişilerce haksız veya hukuka aykırı olarak kullanılması nedeni ile ürünün tesliminden sonra ilgili banka veya finans kuruluşunun ürün bedelini SATICI'ya ödememesi halinde, ALICI kendisine teslim edilmiş olması kaydıyla ürünü 3 (üç) iş günü içinde SATICI’ya iade etmek zorundadır. Bu takdirde kargo masrafını SATICI üstlenmez.

3.2.8. İşbu Sözleşmenin ayrılmaz parçası olan Ön Bilgilendirme Formu’nun onaylanarak Mesafeli Satış Sözleşmesi’nin akdedilmesinden sonra, herhangi bir nedenle ürün bedeli ödenmez ise veya banka ödemesi iptal edilirse, ALICI’nın ürün bedelini ödeyerek SATICI’yı bilgilendirmesine dek; SATICI ürünün teslimi yükümlülüğünden imtina eder.

3.2.9. SATICI mücbir sebepler, teslimi engelleyen hava muhalefeti, ulaşımın kesintiye uğraması ve başkaca olağanüstü durumlar nedeni ile sözleşme konusu ürünü/leri süresi içinde teslim edemez ise, bu durumu ALICI'ya bildirecektir. Bu takdirde ALICI (i) siparişin iptal edilmesini, (ii) sözleşme konusu ürünün/lerin varsa emsali ile değiştirilmesini ve/veya (iii) teslimat süresinin mücbir sebebin/engelleyici durumun ortadan kalkmasına kadar ertelenmesi haklarından birini kullanabilir. ALICI'nın siparişi iptal etmesi halinde ödediği toplam tutar 14 gün içinde kendisine nakden ve defaten ödenir. ALICI’nın kredi kartı ile yaptığı ödemelerde ise, ürün/ler tutarı, siparişin ALICI tarafından iptal edilmesinden sonra 3 iş günü içerisinde ilgili bankaya iade edilir. Bu tutarın bankaya iadesinden sonra ALICI hesaplarına yansıması tamamen banka işlem süreci ile ilgili olduğundan, ALICI, olası gecikmeler için SATICI’nın herhangi bir şekilde müdahalede bulunmasının mümkün olamayacağını ve SATICI tarafından kredi kartına iade edilen tutarın banka tarafından ALICI hesabına yansıtılmasının alacağı sürenin SATICI’nın sorumluluğunda olmadığını bilmekte ve kabul etmektedir.

 

 

 

3.3. Fatura Bilgileri (**)

Adı/Soyadı/Ünvanı

Fatura Adresi

(**) Fatura, sipariş teslimatı sırasında teslimat adresine sipariş ile birlikte teslim edilecektir.

  1. Genel Koşullar

4.1. ALICI, SİTE’de ürünün/lerin temel özellikleri, satış fiyatı, ödeme şekli, teslimata ilişkin ve diğer ön bilgileri okuyup bilgi sahibi olduğunu ve bu konularda elektronik ortamda gerekli teyidi verdiğini beyan eder.

4.2. ALICI, işbu Sözleşmenin ayrılmaz parçası olan ön bilgilendirmeyi elektronik ortamda teyit etmekle, mesafeli sözleşmelerin akdinden önce, adres, siparişi verilen ürüne/lere ait temel özellikler, ürünün/lerin vergiler dahil Türk Lirası fiyatı, ödeme ve teslimat bilgilerini de doğru ve eksiksiz olarak edindiğini teyit etmiş olur.

4.3. SATICI, sözleşme konusu ürünün/lerin sağlam, eksiksiz, siparişte belirtilen nitelikleri haiz, varsa garanti belgeleri ve kullanım kılavuzları ile teslim edilmesinden sorumludur.

  1. Cayma Hakkı:

5.1. ALICI’nın, hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin malı teslim aldığı veya malın gösterdiği adresteki 3. kişi/kuruluşa teslim edildiği tarihten itibaren 14 (ondört) gün içerisinde malı reddederek/iade ederek sözleşmeden cayma hakkının var olduğunu taahhüt ederiz.

5.2. Cayma bildiriminin SATICI’ya ulaşması tarihinden itibaren 10 (on) gün içerisinde malın SATICI’nın 1.1inci maddede belirtilen ürün iade adresine ya da yetkilendirmiş olduğu kişiye MNG Kargo, Aras Kargo, PTT Kargo, Yurtiçi Kargo veya UPS şirketleri ile geri gönderilmesi zorunludur. Malın SATICI’nın yukarıda belirtilen anlaşmalı olduğu kargo şirketleri aracılığıyla geri gönderilmesi halinde, ALICI iadeye ilişkin masraflardan sorumlu tutulmayacaktır.

5.3. Cayma hakkının kullanılabilmesi için bu süre içinde SATICI’ya bu hakkın kullanıldığının;

  1. SATICI’nın Sakarya Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Esentepe Kampüsü B Blok/105 Serdivan/Sakarya adresine yazılı olarak veya
  2. bir sürekli veri taşıyıcısı ile info@arvasis.com e-posta adresine gönderilecek bir e-posta veya www.shop.arvasis.com linki üzerinden ulaşılabilecek İletişim formu aracılığı ile)

bildirebilecektir.

5.4. ALICI, cayma hakkını kullanırken;

  1. ALICI’ya veya ALICI’nın Teslim Edilecek Kişi olarak tayin ettiği kişiye teslim edilen ürünün faturasını, (***)
  2. Kutusu, ambalajı, varsa standart aksesuarları ile birlikte eksiksiz ve hasarsız olarak iade edilecek ürünleri cayma hakkının kullanıldığının bildirilmesinden itibaren 10 gün içinde SATICI tarafından belirlenen MNG Kargo, Aras Kargo, PTT Kargo, Yurtiçi Kargo veya UPS şirketleri ile SATICI’ya gönderecektir.

(***) ALICI’nın ticari ya da mesleki amaçlarla hareket eden gerçek veya tüzel kişi olması ve/veya sözleşme konusu ürüne ait faturanın ticari ya da mesleki amaçlarla hareket eden ALICI adına kesilmesi durumunda, ALICI’nın tüketici hakları hariç olmak üzere, ürünü iade etmek istemesi halinde, ürünü, iade ederken düzenlenecek iade faturası ile birlikte gönderilmesi gerekmektedir. (ALICI’nın ticari ya da mesleki amaçlarla hareket eden gerçek veya tüzel kişi olması ve/veya Sözleşme konusu ürüne ait faturanın ticari ya da mesleki amaçlarla hareket eden ALICI adına kesilmesi durumunda; ALICI, işbu Sözleşme ve kanunda düzenlenen tüketicilere özel hak ve imkanlar tanımaya yönelik hükümlerden ve tüketici haklarından faydalanamaz.)

5.5. ALICI, cayma süresi içinde malı, işleyişine, teknik özelliklerine ve kullanım talimatlarına uygun bir şekilde kullanmadığı takdirde meydana gelen değişiklik ve bozulmalardan sorumlu olacaktır

5.6. ALICI’nın cayma hakkını kullanması halinde SATICI, cayma bildiriminin kendisine ulaştığı tarihten itibaren 14 (ondört) gün içerisinde ürün bedelinin ALICI’nın banka hesabına veya kredi kartı hesabına iade edilmesi için SATICI ilgili banka nezdinde derhal girişimde bulunur.

5.7. Cayma hakkı kullanılarak iade edilmek istenen ürün, cayma hakkının SATICI’ya ulaştığı tarihten itibaren 10 (on) gün içerisinde ALICI tarafından SATICI’nın belirlediği MNG Kargo, Aras Kargo, Yurtiçi Kargo, PTT Kargo ve UPS  şirketleri aracılığıyla SATICI’nın belirtmiş olduğu adrese ücretsiz olarak gönderilecektir. Cayma bildirimi yapılmadan SATICI’ya gönderilen ürünlere ait nakliye ücreti ALICI tarafından karşılanacaktır. ALICI bu durumda söz konusu nakliye ücretini ödeyeceğini bilir ve kabul eder.

5.8. Aşağıdaki mal veya hizmetlerde TÜKETİCİ cayma hakkını kullanamaz:

  1. a) Tüketicinin özel istekleri veya onun kişisel ihtiyaçları doğrultusunda üretilen (üzerinde değişiklik ya da ilaveler yapılarak kişiye/kişisel ihtiyaçlara özel hale getirilenler dahil) mallar;
  2. b) çabuk bozulma tehlikesi olan veya son kullanma tarihi geçme ihtimali olan mallar;
  3. c) tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olan mallardan; iadesi sağlık ve hijyen açısından uygun olmayan mallar.
  4. d) tesliminden sonra başka ürünlerle karışan ve doğası gereği ayrıştırılması mümkün olmayan mallar;
  5. e) malın tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olması halinde maddi ortamda sunulan kitap, dijital içerik ve bilgisayar sarf malzemeleri;
  6. f) fiyatı finansal piyasalardaki dalgalanmalara bağlı olarak değişen ve satıcı veya sağlayıcının kontrolünde olmayan mal veya hizmetler;
  7. g) belirli bir tarihte veya dönemde yapılması gereken, konaklama, eşya taşıma, araba kiralama, yiyecek-içecek tedariki ve eğlence veya dinlenme amacıyla yapılan boş zamanın değerlendirilmesi hizmeti;
  8. h) elektronik ortamda anında ifa edilen hizmetler veya tüketiciye anında teslim edilen gayri maddi mallar ve tüketici onayı ile cayma hakkı süresi sona ermeden önce, tüketicinin onayı ile ifasına başlanan hizmetler ve

ı) ilgili mevzuat uyarınca mesafeli satış kapsamı dışında kabul edilen diğer mal ve hizmetler.

  1. İhtilafların Halli Ve Yetkili Mahkeme

Sözleşmenin uygulanmasında, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nca ilan edilen 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 68. maddesinde belirtilen parasal sınırlar dahilinde Tüketici Hakem Heyetleri ile SATICI’ nın yerleşim yerindeki Sakarya Mahkemeleri yetkilidir. Siparişin onaylanması durumunda ALICI işbu sözleşmenin tüm koşullarını kabul etmiş sayılır.

  1. Taraflar:

SATICI

Arvasis Bilişim Ve Danışmanlık San. ve Tic. A.Ş.

ALICI

TARİH

 

Ekler:

EK- 1: Ücret Detay Dokümanı

ÜCRET DETAY DOKÜMANI

Mesafeli Satım Sözleşmesi’ne konu olan Ürün(ler)e ilişkin ücret detayları aşağıdaki gibidir:

 

  1. Ürün Cinsi/Modeli

Ürün adedi

Satış Fiyatı (KDV dahil)

Vadeli Fiyatı (KDV dahil)

Ara Toplam

Hediye Çeki

TOPLAM

Ödeme Şekli ve Planı

Teslimat Adresi

Teslim Edilecek Kişi

Fatura Adresi

Mesafeli Satış Sözleşmesine İlişkin Kişisel Verilerin Korunması Aydınlatma Metni

Değerli Müşterimiz,

Arvasis Bilişim Ve Danışmanlık Sanayi ve Ticaret A.Ş.(Arvasis) olarak kişisel verilerinizin korunmasına ve özel hayatınızın gizliliğine son derece saygı duyuyor ve önem veriyoruz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ("KVKK") uyarınca “Veri Sorumlusu” sıfatıyla Arvasis Bilişim olarak, www.shop.arvasis.com internet sitesinden (“Site”) alışveriş yapmanız ile ilgili haklarınız hakkında sizi bilgilendirmek istiyoruz.

Tarafımızdan Toplanan Kişisel Veriler Nelerdir?

Aşağıda yer alan veri konusu kişi gruplarından sağladığımız hizmetlere ilişkin olarak ve faaliyetlerimiz kapsamında kişisel veri toplamaktayız. Söz konusu kişisel verileri, her şartta KVKK'da yer alan veri işleme ilke ve şartlarına uygun olarak ve işbu Metin’de belirtilen hukuki sebepler doğrultusunda işlemekteyiz.

Site’den alışveriş yapmanız halinde;

Adınız soyadınız,

E-posta adresiniz

Adresiniz, Fatura Adresiniz, Teslimat Adresiniz (birbirinden farklı ise)

Cep telefonu numaranız

Yapacağınız alışverişler, alışveriş tarihi, zamanı ve miktarı, alışveriş içeriği ürün bilgileri, ödeme şekli gibi alışveriş bilgileriniz

Alışverişinizi kredi kartı ile yapmanız halinde Kredi kartı bilgileriniz ve bunun gibi bilgiler, (Arvasis Bilişim tarafından kaydedilmeksizin ilgili ödeme kuruluşuna aktarılmaktadır)

Alışveriş işleminize ilişkin loglar ve IP adresiniz işlenecektir.

Kişisel Verilerinizi İşleme Amacımız ve Hukuki Sebebimiz Nedir?

Arvasis Bilişim Ve Danışmanlık olarak;

Sözleşmenin ifası için veri işlemenin gerekli olması hukuki sebebine dayanarak; Arvasis Bilişim’in ilgili departmanlarının faaliyetleri kapsamında sözleşmenin akdedilmesi, sipariş ettiğiniz ürünün adresinize gönderilmesi, fatura düzenlenmesi, ödeme alınması, bizimle iletişime geçtiğiniz takdirde sorun ve şikayetlerinizi çözümlenmesi ve gerektiğinde buna ilişkin olarak sizinle iletişime geçilebilmesi ve sözleşmenin ifası ile ilgili diğer amaçlarla,

Hukuki yükümlülüğün yerine getirilmesi hukuki sebebine dayanarak; Arvasis Bilişim’in ilgili departmanlarının faaliyetleri kapsamında 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun, 6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu ve 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ilgili sair mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerimizi yerine getirmek, yetkili ve görevli kamu kurum ve kuruluşları ile adli makamlara karşı olan bilgi, belge verme ve ilgili sair yükümlülüklerimizi yerine getirmek, bilgi güvenliği başta olmak üzere diğer hukuki yükümlüklerimizi yerine getirmek amaçlarıyla

Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması hukuki sebebine dayanılarak Arvasis Bilişim’in ilgili departmanlarının faaliyetleri kapsamında sözleşmeden doğacak uyuşmazlıklarda mahkeme, icra dairesi, hakem heyeti gibi resmi kurum ve kuruluşlara karşı her türlü dava, cevap ve itiraz hakkının kullanılması amacıyla kişisel verilerinizi işlemekteyiz.

Kişisel verilerinizi yukarıda sayılan ve KVKK’nın 5. ve 6. Maddesinde sayılan haller haricinde hiçbir şekilde başka bir ticari bir amaçla kullanmayacağız.

Kişisel Verilerinizi Toplama Yöntemimiz Nedir?

Site üzerinden vereceğiniz sipariş sırasında yukarıda yer alan kişisel verilerinizi bizimle paylaşmanız sırasında elektronik ortamda otomatik yollarla toplamaktayız.

Kişisel Verilerinizi Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarmaktayız?

Arvasis Bilişim olarak kişisel verilerinizi ancak işbu Metin’de belirtilen amaçlar doğrultusunda ve KVKK'nın 8. ve 9. maddelerine uygun olarak üçüncü kişilere aktarmaktayız. Bu kapsamda;

Alışverişlerinizle ilgili işlemlerinizle ilgili olarak veya şikayet ve talepleriniz hakkında iletişim bilgileriniz, sizinle iletişime geçmek amacıyla; adres ve iletişim bilgileriniz satın alacağınız ürünleri size ulaştırmak amacıyla ve bilişim teknolojileri hizmetleri ya da uzmanlık gerektiren danışmanlık vb. hizmetlerini almak amaçlarıyla Arvasis Bilişim'in yurtiçi ve yurtdışında bulunan iş ortakları ve hizmet sağlayıcılarıyla (çağrı merkezi, gönderi, veritabanı, danışmanlık, vb. hizmeti veren firmaları ile) veya Arvasis Bilişim'in bağlı şirketleri ile, bu firmalar tarafından Arvasis Bilişim'in faaliyetlerinin yerine getirilmesi amacı ile verilen hizmetler dâhilinde kullanılması kaydıyla

Alışverişinize ilişkin ödemenizi kredi kartı ile yapmayı tercih etmeniz halinde kredi kartı bilgilerinizi, Arvasis Bilişim tarafından kaydedilmeksizin ilgili banka, elektronik ödeme kuruluşu vb. hizmeti sağlayan üçüncü kişilerle,

5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu, 6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun, 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu ve 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ilgili sair mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerimizi yerine getirmek amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlarla,

Yetkili ve görevli kamu kurum ve kuruluşları ile adli makamlara karşı olan bilgi, belge vermeve ilgili sair yükümlülüklerimizi yerine getirmek ve dava ve cevap hakları gibi yasal haklarımızı kullanabilmek amacıyla, paylaşmaktayız.

Kullanmakta olduğumuz müşteri ilişkileri yöntemi sistem sunucularının yurt dışında yer alması sebebiyle kişisel verilerinizi KVKK'nın 9. maddesinde yer alan şartlara uygun olarak yurt dışına aktarmaktayız.

Arvasis Bilişim olarak kişisel verilerinizi yukarıda yer verilen yurt içinde ve yurt dışında bulunan üçüncü kişilere aktarırken her halükarda kişisel verilerin güvenliğini sağlamak amacıyla gerekli idari, teknik ve hukuki tedbirleri almaktayız.

KVKK Kapsamındaki Haklarınız Nelerdir?

Arvasis Bilişim tarafından verilerinizin işlendiği ve Arvasis Bilişim’in verilerinizi veri sorumlusu sıfatı ile işlediği ölçüde Sakarya Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Esentepe Kampüsü B Blok/105 Serdivan/Sakarya yazılı olarak bizzat veya posta yoluyla ya da  güvenli elektronik imza ya da Arvasis Bilişim’ e daha önce bildirdiğiniz ve sistemimizde kayıtlı bulunan elektronik posta adresinizden  info@arvasis.com adresine e-posta göndermek suretiyle başvuruda bulunarak her zaman;

  1. a) kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  2. b) kişisel verilerinizin işlenme faaliyetlerine ilişkin olarak bilgi talep etme,
  3. c) kişisel verilerinizin işlenme amaçlarını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

ç) kişisel verilerinizin yurt içinde veya yurt dışında üçüncü kişilere aktarılmış olması durumunda bu kişileri öğrenme,

  1. d) kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,
  2. e) kişisel verilerinizin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması veya Arvasis Bilişim’in söz konusu verileri işleyebilmek için hukuki dayanağı veya meşru menfaatinin bulunmaması halinde kişisel verilerinizi silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  3. f) kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere (d) ve (e) bentlerinde belirtilen taleplerinizin bildirilmesini ve aynı işlemleri gerçekleştirmelerini isteme,
  4. g) kişisel verilerinizin otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle ortaya çıkabilecek aleyhte sonuçlara itiraz etme,

ğ) kişisel verilerinizin kanuna aykırı bir şekilde işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde bu zararın tazmin edilmesini isteme hakkına sahipsiniz.

Başvuruda;

  1. a) Ad, soyad ve başvuru yazılı ise imza,
  2. b) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için T.C. kimlik numarası, yabancılar için uyruğu, pasaport numarası veya varsa kimlik numarası,
  3. c) Tebligata esas yerleşim yeri veya iş yeri adresi,

ç) Varsa bildirime esas elektronik posta adresi, telefon ve faks numarası,

  1. d) Talep konusu, bulunması zorunludur. Konuya ilişkin bilgi ve belgeler de başvuruya eklenir.

Bu amaçlarla yaptığınız başvurunun ek bir maliyet gerektirmesi durumunda, Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifedeki ücret tutarını ödemeniz gerekebilir. Başvurunuzda yer alan talepleriniz, talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç başvurunuz ulaştıktan sonra 30 (otuz) gün içinde sonuçlandırılacaktır.

6698 sayılı Kanun ve ilgili mevzuat kapsamındaki haklarınız hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nun internet sayfasını (https://www.kvkk.gov.tr/) ziyaret edebilirsiniz.

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.